eerste week
Door: Miekeargentinie
Blijf op de hoogte en volg Mieke
12 Oktober 2010 | Argentinië, Córdoba
hallo iedereen!
Het is nu toch echt tijd om jullie wat meer te vertellen over wat ik hier doe. Ik heb net mijn eerste week achter de rug en over het algemeen bevalt het me heel erg goed.
Maandag had ik een introductiedag en werd ik om 12 uur opgehaald door Sofia, de reisleidster. Het was samen met nog een ander meisje, Sarah, waar ik het erg goed mee kon vinden. Zij doet zelf een sportproject en is heel open en vrolijk, dus het klikte meteen. Het ging er vooral om dat we Sofia een beetje leerden kennen en zij vertelde ons wat over hoe het hier gaat in Argentinie. We zijn lekker gaan lunchen en hebben de nodige dingetjes gedaan als een nieuwe buskaart en simkaart kopen. Het eten hier is wel even wennen, aangezien we hier twee keer warm eten en heel uitgebreid!
dinsdag was het dan zover, mijn eerste dag equine therapy. De equine therapy is bedoeld voor kinderen met een geestelijke of lichamelijke achterstand. door middel van ze te leren paardrijden proberen we dan om ze een betere kwaliteit van leven te geven. We hebben hier kinderen met het syndroom van down, kinderen die motorisch niet sterk zijn of kinderen die juist motorisch heel goed zijn, maar geestelijk weer wat minder. Onze taak, die van de vrijwilligers, is om te helpen met de verzorging van de paarden en het ondersteunen van de kinderen als ze op het paard zitten. Ik moet zeggen dat de equine therapy me wel wat tegen valt. Op de site werd ons gezegd dat we de kinderen ook echt konden leren paardrijden en eigenlijk wat wij alleen maar doen is het paard vasthouden en het kind, dus niet echt lesgeven en verbetering zie je ook niet. Ook zouden we kunnen paardrijden en aan wedstrijden kunnen meedoen, maar dit valt in praktijk tegen.
Maar het is niet alleen maar negatief. ik vind het heerlijk om er te zijn en om lekker met de paarden rond te hangen. Het is gelegen buiten de stad en het is fijn om elke dag even buiten de drukke stad zijn. Donderdag kwamen er nog twee vrijwilligers bij, dus dat maakt ons aantal nu op 6 + Veronica (de baas). dat is ook nogal een probleem waar ik tegen aan liep. We zijn nu met zoveel vrijwilligers dat we soms helemaal niks te doen hebben. Er komen per dag zo'n 1 tot 3 kinderen, dus kan je je voorstellen dat we soms met 4 helpers rond een paard hangen wat gewoon echt te veel is. Maar Aan het eind van de week had ik mijn draai er eindelijk een beetje gevonden. Ik had voor mezelf besloten dat ik me wat minder druk moest maken over alle negatieve punten en ook wat tijd moest maken voor mezelf en dingen doen die ik leuk vind. Dus bijvoorbeeld een beetje rijden of een boekje lezen in het zonnetje. Dat is heerlijk!
Woensdag hadden we afgesproken met een groep andere mensen om wat cocktails te drinken in de stad in een kleine bar. Het was de eerste keer dat ik uitging hier en het beviel me super! de cocktails zijn heerlijk en goedkoop, maar erg sterk (maar daar heb ik natuurlijk niet zo'n problemen mee ;)) De volgende stapavond was vrijdag. En jaja, het werd dan toch eindelijk tijd voor mijn eerste tangoles. Dat moest ik natuurlijk gedaan hebben hier in tangoland Argentinie! het was super leuk en het aanleren van de dans ging eigenlijk verbazen snel. Na de dansles zijn we uiteten gegaan, het was zo langzamerhand alweer half 12 voor we ons eten kregen. Voor mij een heerlijke pizza met een glaasje rose. Vervolgens zijn we in twee grote discotheken geweest.Ik moet zeggen dat het een enorme ervaring voor me was. De jongens hier zijn ontzettend opdringerig en zeker als ze wat buitenlandse mensen zien! dus je moet ze af en toe wat van je af duwen, maar gelukkig ging er ook een US jongen mee die aanbood om me te helpen als het te gek werd. Dat geeft wel een veilig gevoel hier. als heel veilig is het hier niet, want mijn vest is direct de eerste keer dat ik echt ga stappen alweer gestolen. Erg zonde, maar dus een goede waarschuwing dat je goed op je spullen moet passen! Maar ik was er wel erg boos om, toen ik het merkte was ik er ook meteen klaar mee... Uiteindelijk lagen we om half 7 in bed en konden we genieten van onze welverdiende rust.
Zaterdag zijn we lekker gaan uitslapen en zijn we smiddags en savonds gaan shoppen. Op zaterdag zijn hier de normale winkels allemaal dicht, dus dat was nogal een verrassing toen ik op straat stond om wat te gaan kopen. s' avonds was er markt, ontzettend leuk en je kan er veel leuke en argentijnse accesoires kopen. ik heb zelf een tas gekocht en een mooie portemonnee. ik ben er helemaal blij mee. Zondag zijn we vroeg opgestaan om een dagje door te brengen in het plaatsje Villa Carlos Paz, 40 km ten noorden van Cordoba. Het is zomers een erg toeristisch stadje gelegen naast een stuwmeer. Leonie, ik en Vanessa hebben daar lekker aan het strandje kunnen zonnen. Het was heerlijk om even niks aan je hoofd te hebben en om even het drukke leven te ontvluchten.
Nou, dat was het even voor deze week. Ik kan natuurlijk nog veel meer vertellen, maar als je dat allemaal wil horen ben ik vaak op skype te vinden! ik vind het ontzettend leuk om iedereen te spreken en ook de verhalen uit nederland te horen. Vergeet niet te reageren!
Liefs Miek
Liefs Miek
12 Oktober 2010 - 17:13
Nina:
Hee Mieke,
Klinkt allemaal echt tof! Ik heb helemaal zin om langs te komen en een cocktail te drinken haha! :p -
12 Oktober 2010 - 17:38
Merel:
Hey Nicht, wat een ervaring joh, heerlijk. Ik ben jaloers. Zou zo weer even in dat onbezzonnen reissleventje willen stappen. Maargoed andere verantwoordelijkheden op het moment. :). Geniet lekker en idd, doe gewoon je ding. Ga er lekker op uit een snuif de mooie cultuur en natuur op. Leuk om je verhaalen te volgen.
X Merel -
12 Oktober 2010 - 19:16
Annita:
hee miek ! heel leuk om even wat te lezen:D en je moet je maar niet al te druk maken om de negatieve puntjes hoor :) en geef het ook wat tijd om te wennen enzo, je bent er nog maar zo kort ! vandaag was het ijskoud hier, dus moest wel even aan je denken, haha !
xxxxxxxxxxxxxx -
12 Oktober 2010 - 20:13
Nynke:
Hee Mieke! Het klinkt echt allemaal geweldig! En van die equine therapie, jammer dat het wat tegenvalt. Maar er zijn idd zoveel leuke dingen! En misschien dat het nog verandert, je bent er ook nog maar een week! Heel erg veel plezier! en wat is je skype naam? Dan voeg ik je even toe;) Ben wel jaloers op je hoor! Ik zit hier de hele dag te leren, en het is koud buiten! En jij lekker in de zon in argentinie alleen maar leuke dingen doen! Maar ik gun het je meid!:) heel veel plezier en ik kijk uit naar je volgende blog!
trouwens, al druk aan het schrijven in je boekje? You better be!;)
xxxxxxxxxx -
12 Oktober 2010 - 20:14
Marieke:
Heeeee miek! Wat superleuk om wat van je te lezen! Wat leuk dat je daar ook echt uit kan gaan enzo, en ook lekker zonnen!!! wat ben ik jaloeers. maargoed, geniet er van meis :D
xxxxx -
12 Oktober 2010 - 20:50
Inge:
heej mieke,
echt super voor je dat het allemaal een beetje bevalt. klinkt echt super(en ik maar leren voor mijn toetsweek) leuk dat je deze blog bijhoud! geniet ervan.ik ben nu al benieuwd naar de rest van je ervaringen. haha!
12 Oktober 2010 - 23:38
Caitlin:
Wauw Miek! Dat klinkt een stuk spannender dan het hier is;) Uitgaan zit er hier al helemaal niet in! Ik ben er van overtuigd dat je snel je draai zult vinden en een geweldige tijd zult hebben daar! Ik hoop dat ik binnenkort even met je kan skypen^^ -
13 Oktober 2010 - 19:50
Durkje:
Leuk om dit te lezen, maak er een mooie ervaring van en voel je niet te verantwoordelijk over de organisatie, want daar heb je je zelf mee en zij veranderen waarschijnlijk toch niet. Liefs Durkje -
15 Oktober 2010 - 05:38
Josje:
Há Mieke! heb ik je tpch gevonden op deze site. Geweldige berichten allemaal~! Maak er een prachtige tijd van! Ik zal je berichten blijven volgen. Groetjes van ons!
Josje, Ed, Thijs en Inge -
15 Oktober 2010 - 19:54
Lisa:
Hee miek!
Klinkt echt super! Ik ben jaloers, geniet ervan. Ik wil wel meer horen, leuk als je blijft schrijven:) kuss -
16 Oktober 2010 - 12:30
Sylvia:
hoi lieverd, leuk om je blog te lezen. je hebt een leuke stijl en het is echt gezellig om je verslagen te lezen. anders weer dan op skype. Ik zit hier knus met Von op de hotelkamer. Vanavond uit eten en heel veel lezen en zitten, Morgen gaan we een skootmobiel huren in enschede, zodat ik in ieder geval wat mobieler ben met zazou. vanavond om 17.30 proberen we op skype te komen.dikke kus en veel lpezier dit weekend.Syl -
18 Oktober 2010 - 10:49
Elly:
He Mieke wat leuk om je zo te kunnen volgen,en kijken uit hoe het met je gaat.
Liefs ELLY en PETER xxx -
18 Oktober 2010 - 12:48
Elly:
Zo nu even een berichtje van ons wat langer.Peter had al iets geschreven.Wat leuk dat het zo goed met je gaat.En natuurlijk moet alles wennen je was er n og maar pas.Maar fijn dat het uit gaan en feesten nog net zo is als toen Petra er was.Van haar hoorden we ook over op stap hier en een feest daar.Geniet van alles,dit maak je niet zomaar weer mee.Wij gaan zaterdag naar Turkye voor 8 dagen maar we blijven je volgen.
Liefs en een dikke knuf.